wordpress themes.

Добрият ден винаги започва предната вечер, с добър нощен сън

Всички знаем, че ако нощта премине в непрекъснато въртене насам-натам, то денят няма да е от най-ползотворните. През цялото време ще сте оклюмали, мислещи за кафе и още преди залез слънце, ще сте в леглото. Един от начините да осигурите непрекъснат сън е да направите леглото си възможно най-удобното. Това включва наличието на подходящ матрак и  правилно спално. Дори да не мислите, че спалното бельо може да окаже влияние на съня, повярвайте, точно така е. Затова се поглезете с поне един комплект от памук. Възползвайте се от удобството му и комфорта, който ще Ви достави.

Е, защо да изберете памучно спално бельо?

  1. Памукът е чист, естествен материал и това означава, че когато е вплетен в комплект спално бельо, той прави материята дишаща. Всяка вечер телесната Ви температура се променя, когато заспите. Това често води до събуждане, защото Ви е горещо и търсите прохлада. Памукът ще абсорбира топлината от тялото Ви през цялата нощ, което ви позволява да останете хладни и сухи (проучванията показват, че всяка вечер се потим по половин литър ). Освен че ще Ви държи хладно през лятото, памучното спално бельо ще Ви топли и през зимата, като абсорбира и запазва телесната топлина. Ако спите в изкуствени материали, като полиестер, те ще абсорбират топлината на тялото Ви, вместо естествено да проветряват, така че тъканта ще запази топлината Ви и ще се борите да се охлади.
  2. Памукът е мек. Това осигурява на кожата Ви приятно и нежно усещане при лягане. Ако страдате с чувствителна кожа, тогава ще искате да избягвате да я дразните през цялата нощ, доколкото е възможно. Памукът е естествено хипоалергенен, така че има ограничена връзка с алергии и няма да причини дразнене или сърбеж, подобрявайки качеството на съня ви.
  3. Памукът има дълъг живот. Освен че се възползвате от качеството на съня си, закупуването на памучно спално бельо може да Ви спести и малко стотинки в дългосрочен план. Вероятно е изкушаващо да изберете по-евтина, създадена от човека алтернатива, тъй като памукът (особено висококачественият памук), ще струва малко повече. Струва си обаче да помислите за продължителността на живота на спалното Ви бельо. Комплект спално бельо от естествен памук може да издържи почти два пъти по-дълго от всяка изкуствена алтернатива, така че няма да е необходимо да го сменяте толкова често.
  4. Памукът лесно се поддържа. Изглежда, че наоколо се носи мит, че грижата за памучното спално бельо е много работа. Не е. Няма ръчно пране, сушене или часове гладене. Повечето памучни комплекти бельо влизат направо в машината и обикновено се перат на 40 градуса. Винаги го перете сам, а не с други материали. Спалното бельо не само ще се измие по-добре, но и ще спести претоварване на Вашата машина. Няма нужда от изискани препарати и дори можете да го поставите в сушилнята (придържайте се към ниска температура). Извадете го, когато е все още леко влажен до почти сух, това ще Ви помогне да намалите колко гладене му е необходимо.

Подарете си качествен и продължителен сън, за да сте свежи и заредени на следващия ден.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий