wordpress themes.

Известната билка Трибулус

Трибестан е по-познатото ни име в България на известната билка Трибулус Терестрис, а някои я наричат още и бабини зъби.

Тази билка може да вирее навсякъде, но от изключително голямо значение за занимаващите се със фитнес и целящи мускулна маса е това растение да бъде с произход от България или близка Европа. Причината затова е факта, че екстрактът от трибестан в България се смята за най-богат на активните съставки, които отключват ползите за всички мъже и жени. В Българският екстракт от трибулус терестрис съдържанието на стероидни сапонини е най-високо, а точно те имат влиянието върху мъжкия полов хормон тестостерон, който от своя страна води до повишаването на мускулната маса. Екстрактът от билката Трибулус терестрис се изпозва от древността до наши дни. Над 6000 компании по света предлагат продукти, съдържащи екстракт от Трибулус терестрис.

Какви са ползите от приема му:

 • Увеличаване на издръжливостта при физическо натоварване
 • Увеличаване на мускулната маса
 • Повишаване на либидото
 • Разграждане на мастните депа
 • Подкрепя имунитета
 • Забавя стареенето
 • Един от най-добрите антиоксиданти
 • Проблеми с простатата
 • Увеличава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност

Как действа върху жените ?

Увеличава желанието за интимност. Научен експериметн показва , че 49 от 50 жени след прием на Трибулус, оказва благоприятен ефект върху тяхното желание за интимност. Уважаеми мъже – ето един чудесен  и раличен подарък, който може да направите на половинките си, и от който ще се зарадвате и Вие.

Подкрепя и увеличава енергията при жените. Да , жените са мултифункционални .Те са майки, домакини , работещи на пълен работен ден, почасово, в същото време за грижовни нежни съпруги. Всички ние понякога изпитваме умора, била тя физическа или психическа. Има изследвания за това, че приема от жени на билката трибулус терестрис или по-известна като трибестан увеличава притока на кислород към клетките. Това е един от основните принципи на по-високите енергийни запаси в организма. Да, приема на трибестан ще ви даде повече енергия със сигурност, но това не може да замени необходимостта от дълъг и пълноценен сън. Билката е способна да ви даде малко повече енергия и издръжливост, но не и да замени пълноценната почивка.

За по-добро настроение. Имате честа смяна на настроенито , в женски период сте или имате стресови ситуации , смущения в емоционални състояния.? Мъже звучи познато нали? Сигурно докато четете си припомняте за забавни моменти. Няма смисъл да изпадате в паника и да търсите медикаменти. Потърсете фитнес добавка със съдържание на трибулус.

Подкрепа за уринарният тракт. Освобождаването на течности по естествен начин увеличава отстраняването на излишните токсини, което често оказва благоприятно влияние нанастроението ви и енергията. Заключението е ясно – трибестана може да предотврати натрупването на болезните камъни в в пикучните пътища.

Регулира женските полови хормони. Важно: трибулус терестрис не трябва да се приема от жени, които са бременни или са кърмачки.

Как действа при мъжете? Това е горивото за мъжете!

Трибулус засилва либидото и сексуалната мощ

В спортната практика: на силовите атлети отдавна са известни двата продукта – ZMA (цинк и магнезий) и Tribulus Terrestris. В бодибилдинг практиката се използват за стимулиране отделянето на най-важния хормон за повишаването на мускулната маса и сила: тестостерона. Този хормон има отношение и към топенето на телесните мазнини, което пък е свързано с повишаването на мускулната маса, ако тя се разглежда като метаболитен продукт, поддържащ метаболизма 24 часа в денонощието. Независимо, че това се оспорва от някои специалисти, треньорите в JK GYM Nautilus подържат тази теза чрез мотото „топи мазнини чрез изграждане на мускули! Добра хранителна добавка за спортисти и активни хора, желаещи да повишат своята мускулна сила и маса, без странични ефекти.

Българската билка се е превърнала в златен стандарт за трибулус терестрис и се изнася за Северна Америка и Западна Европа, където се използва за производството на хранителни добавки, предназначени за бодибилдинг професионалистите, а и немалка част от по-напредналите фитнес ентусиасти.

Знаете ли че ?

 • Е доказано, че течната форма на екстракт от Трибулус е по-ефикасна и по-бързо действаща от таблетната форма.
 • Действието на Трибулус е с натрупване. Ако след редовен прием в продължение на около седмица, се почувствате тонизирани, то след края на втория месец ще усетите приятно чувство на прилив на енергия.
 • Течният екстракт може да повлияе благоприятно при лека форма на хипертония.
 • След препоръчителния период на прием от 3 месеца (12 седмици), е необходимо да се направи почивка от около 2-3 седмици. След това може отново да започнете.
 • Повечето производители включват трибулус като самостоятелен продукт в своите гами. Най-популярните продукти са с дози между 500 и 1000 мг, като се срещат под формата на капсули и таблетки. Производителите на спортни добавки добавят трибулус в продукти за повишаване на тестостерона, покачване на сила и мускулна маса.

За да качите мускулна маса и да подобрите фитнес постиженията си, ще ви дадем няколко съвета как да си гарантирате ефикасност и 100% постигане на резултатите.

Увеличете приема -Не е нужно винаги да спазвате точно това, което е написано на етикета от производителя. Повечето от тях препоръчват дози от сорта на 500мг до 1000мг на ден. Един мъж, който спортува 3-4 пъти седмично и е с натоварено ежедневие, спокойно може да приема по 3000мг  на ден.

Диетата -В този спорт, а и не само, храната е най-важното нещо. Няма как да се храните като прасета и да искате да притежавате тяло на гръцки бог. Нивата на тестостерон, което разбрахте вече е основният ключов елемент при изграждането на мускулна маса, няма как да са във високи стойности, ако ядете ежедневно глупости и вредни храни.

Тренировките -Дългите и продължителни тренировки не са приятел на този, който цели покачване на мускулната маса. Тренировките ви може да са 3-4 пъти седмични, като тренирате всяка мускулна група отделно по веднъж седмично.

С подходящите тренировки, хубава храна и правилните хранителни добавки ще си гарантирате бързо натрупване на мускулна маса.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий