wordpress themes.

Отслабване с хамалски труд – защо къртенето и ремонтите горят толкова калории?

В текущата статия ще си поговорим за хамалската работа и защо много хора я свързват с изгарянето на прекалено много калории.

Обикновено, когато чуем „хамалски“ труд“, ние често се сещаме за трудна работа, която изисква сила, възможност за вдигане на големи тежки предмети и техника. В общи линии това твърдение е вярно.

Хамалският труд може да се стори трудна задача за много хора, но други ще подкрепят тезата, че хората, които работят това са във форма, имат по-голяма сила и могат да поемат повече напрежение ежедневно.

В текущата статия ще обясним защо хамалският труд може да ни помогне да понижим теглото си и да развием завидна сила. Разбира се, всичко това идва със своите рискове и опасности и работата не се препоръчва за всекиго.

Относно хамалския труд

Всяка работа, която изисква извозване, пренасяне, вдигане на тежки предмети и изместването им от точка А до точка Б се подразбира под графата хамалски труд.

Естествено, поради широкия обхват на дейностите, които могат да се извършват, то хамалската дейност ще изисква по-добра физическа подготовка преди да се захванете с нея.

Ако пък къртите и извозвате материали от вашия обект, то вероятността да изгорите много калории докато го правите е голяма.

Това е така, защото тук се включват няколко процеса. Къртенето изисква вдигането на тежки инструменти и техника.

Това не само ще увеличи силата ви ако го практикувате дългосрочно, но със сигурност ще изгорите излишни калории докато го правите.

Работата е трудоемка, не би могла да се практикува от абсолютно всеки и е препоръчително да се запознаете с рисковете преди да предприемете каквото и да било решение включващо това.

Този вид работа изисква и професионална подготовка. Ако не сте подготвени да боравите  с инструментите, то съществува реална опасност от нараняване и контузии.

И все пак, ако вие самите не сте решили да ставате професионалисти в сферата, а по-скоро искате да пробвате какво можете да направите сами на обекта, с който разполагате, съветът тук би бил да не се подвеждате, а да наемете професионална бригада за къртачни услуги.

Защо се горят толкова калории при тази работа?

Почти отговорихме на този въпрос, но нека да затвърдим и да направим заключение.

Представете си, че ходите на фитнес 3 пъти в седмицата, като вдигате тежести, а след това правите кардио тренировка.

Е, тук процесът е по-различен, но тялото прави разлика единствено между движение и обездвижване.

С други думи, при работа от такъв калибър, вие няма как да не вдигате тежки предмети и да ги премествате на различни разстояния или да ги разтоварвате и качвате.

Работата може да подобри вашата сила и физика, но при невнимание е възможно да се стигне до нежелани контузии, затова внимавайте.

В заключение ще кажем следното.

Представете си, че работите ежедневно тази работа и пренасяте материали, отпадъци, железа и машини по 7, 8 часа дневно.

Предполагаме, че схванахте накъде бием с отговора. Не само ще горите калории, но и ще повишавате силата в ръцете, краката, кръста и цялото тяло.

Колкото и странно да звучи, много мъже използват възможността от работата да поддържат физиката си с напредването на годините, но това е тема на съвсем друг разговор.

 

 

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий