wordpress themes.

С какво да се храним, за да си набавяме естествен бета-аланин

 

Бета-аланин е вид бета-аминокиселина, която увеличава складирането на карнозин в организма и заедно с това същевременно увеличава капацитета на тялото към това вещество. Какво е карнозин?

Това е буфериращ агент (за кратко ще го наричаме „буфер“), който спомага сериозно за това умората в тялото да намалее. Това се случва по време на упражнения с висока интензивност (най-често тренировка с тежести), Ще усетите истинския ефект на добавката, когато едно упражнение е с продължителност между 1 и 4 минути.

При някои хора, приемът на бета-аланин може да причини боцкане по ръцете, гърба и лицето, но това може да бъде ограничено като разпределите дневната доза на няколко отделни приема. Но по тази тема само след малко.

Бета-аминокиселината аланин се среща в храни като пилешко, телешко, свинско и риба и заради това вегетарианците е напълно възможно да усетят доста по-бързичко ефектите на добавката при редовен прием неговите ефекти.

Препоръчаната от повечето производители на добавка с такова активно вещество е между 4 и 6 грама всеки ден, а продължителността на цикъла да е от 2 и не повече от 4 седмици. За по-дълъг цикъл на прием, съветвайте се с вашия лекар, за да избегнете каквито и да са били рискове за организма.

Съдържа ли се естествен бета-аланин в храната

Тази аминокиселина се съдържа главно в месата, както споменахме и по-рано в текста. Ако сте вегетарианец е почти сигурно, че ще усетите ефекта по-бързо отколкото хората, консумиращи месо редовно.

Причината е, че тялото има сериозна нужда от веществото и като му го дадете, то само за няколко дни реагира позитивно и веднага го включва в работата си. Дайте му го в достатъчни дози, а наистина достатъчно можете да си закупите от онлайн магазин за хранителни добавки Workout.bg!

Има ли странични ефекти, ако прекалим с бета-аланина

Основният, а и като че ли и единствен страничен ефект от по-големи от препоръчаните дози бета-аланин е усещането за едно интересно боцкане по кожата, за което доста спортисти дори споделят, че усещането от което клони по-скоро към приятно. Може да го усетите по лицето, ръцете или гърба.

Това не се случва при всички приемащи продукти с активни съставки бета-аланин. Всъщност, такива проблеми са и напълно приемливи заради естеството на самото вещество, така че дори и да ви се случи – без паника, не ви пада кожата от гърба например.

С времето това усещане за боцкане намаля драстично. За да го намалите ефективно и осезаемо можете да разделите дневния прием на няколко пъти. Освен това прословуто боцкане, няма други научно доказани странични ефекти, които да сочат към това, че консумацията малко извън препоръчаните от производител количества представлява какъвто и да е било риск за вашето здраве.

 

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий