wordpress themes.

Храни, които да избягваме, ако желаем да предотвратим подпухнала кожа на лицето + решения

Подпухналото лице, кръговете под очите и бръчките са влияния, които всеки човек ще получи в един момент от живота си.

Разбира се, трябва да знаем, че причините могат да се разделят на две: такива, които застрашават цялостното здраве на организма, и такива, които са вследствие на прекомерната употреба на храни и напитки, но да нямат пряко влияние върху здравето.

Разбира се, в известна степен всяко едно прекаляване с храна или различни видове напитки във времето могат да окажат негативното си влияние върху организма. Така можем да надебелеем, да омаломощим издръжливостта и силата си, а тези фактори да доведат до подпухналия вид на кожата на лицето.

Днес ще си поговорим относно това кои храни и напитки да избягвате, за да имате озарена и сияеща кожа на лицето, като плюс това, ще предложим адекватно решение за по-бързо справяне с проблема.

Бързото хранене

Бургери, пици, сладки десерти – всички ги обичаме, но когато се натрупат в организма, а ние не изгаряме излишните калории с тренировки или движение, проблемът започва бавно да се натрупва.

Ако хапнем веднъж или два пъти, то не трябва да се тревожим за такива проблеми. Най-вероятно организмът ни ще разгради храната, но ако това е ежедневието ни за месеци и дори години, проблемите ще се „изпишат“ на лицето.

Твърде многото калории, пържените храни, солта и захарта, която съдържат тези храни карат тялото да задържа повече вода от обикновено, което рано или късно ще се изрази върху кожата на лицето.

Тя може да изглежда подпухнала и изтощена. Решението е да намалим приема на тези храни, да приемаме повече плодове и зеленчуци, сурова храна, ядки, витамини и да се движим активно.

Алкохолни напитки

На всеки се е случвало след прекаляване с алкохола предишната вечер да се събуди с всички негативи от това на сутринта. И не говорим само за всеизвестния махмурлук, а подпухването на кожата на тялото и лицето.

Алкохолът съдържа прекалено много калории, които се натрупват в тялото, а разграждането им обикновено зависи от състоянието на метаболизма.

Естествено, ако прекалявате често с него, ефектът ще се забележи и върху лицето. Кожата ще стане подпухнала, а естествената й красота ще бъде скрита.

Съветът ни е да намалите алкохола. Всичко, което се използва с мярка ще даде своите позитиви и няма да се налага да носи и негативите.

Прекалено много захар

Понякога не осъзнаваме колко много захар приемаме дневно. Особено ако не следим това, с което се храним и калориите за деня, е възможно надвишаваме често нормата за дневни количества.

Захарта води до затлъстяване и други състояния на тялото, това мислим, че вече е ясно. Разбира се, не трябва да се отказвате напълно от нея, освен ако лично не желаете да го направите, и можете да приемате по малко захар с кафето или друга напитка дневно.

Забравете за преработената захар, която се включва в храни като вафли, сладкиши, зърнени закуси и подобни. Проучете и солените храни, които съдържат захар. Ще се учудите колко много от тях имат.

Решения за подпухналата кожа

Този проблем с кожата на лицето може да се разреши ако промените някои важни точки в ежедневието си:

  • Намалена консумация на сол
  • Намалена консумация на захар
  • Бягане, тренировки, фитнес, аеробика
  • Добър сън (7-9 часа на денонощие)
  • Грижа за кожата на тялото и лицето
  • Прием на достатъчно витамини, вода и полезни храни

Разбира се, ако усетите, че кожата ви има този проблем, можете да забързате процеса за възстановяване.

Ако спазвате тези правила, ще усетите разликата още в първите седмици, а ако ежедневието ви е забързано и не позволява всичко това, можете да разгледате пачове за очи и околоочни продукти от LovelyMe.

С тези натурални продукти от корейската козметика можете да хидратирате кожата си дълбоко, да възвърнете естествената й красота и да премахнете черните петна по нея.

 

 

 

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий