wordpress themes.

6 здравословни храни, които да ви помогнат за здравословно отслабване

before afterВ днешно време, при наличието на толкова много вредни храни, изкушаващи и силно калорични, е от изключително значение да ги избегнем ако целим здравословно и бързо отслабване. И все пак съществуват някои естествено здравословни храни, които е хубаво да консумираме. Хранителните им качества са добре известни, но освен това са фундаментални за даване на енергия и за борба с болестите. Помагат цялостно за укрепване на имунната система, но най-вече ще са ви верни помощници в борбата за здравословно отслабване. Нека видим какви са ползите от тях, както и някои съвети, които да ви помогнат да ги интегрирате в диетата си.

Ако искате да следвате и спазвате една здравословна диета, трябва да включите тези шест здравословни храни, които могат да бъдат намерени сред природата. Тези храни са сред най-добрите решения, защото притежават най-малко три от тези качества:

*Те са богати на антиоксиданти и фитонутриенти, като витамини A, E и бета каротин.

*Те са богати на фибри, витамини, минерали и други хранителни вещества.

*Те действат добре на сърцето и намаляват шансовете за сърдечни проблеми.

За постигане на здравословно отслабване хапвайте:

Лимони

Един лимон съдържа повече от 100% от дневната нужда от витамин C, който може да стимулира производството на добрия холестерол и укрепването на костите. Флавоноидите в лимоните предотвратяват разпада на клетките и имат противовъзпалително действие.

Съвет от нас: добавете резен лимон в зеления си чай. Цитрусовите плодове, като лимона, ви позволяват да усвоите 80% повече антиоксиданти от чая, отколкото когато не използвате плода.

Броколи

Стрък броколи осигурява средно повече от 100% от дневната нужда от витамин К и 200% за това, което се отнася до витамин С, както ценни вещества за костите. Освен това, броколите също са много ефективни за предотвратяване на клетъчния разпад.

Никой не би си го помислил, но най-добрият начин да сготвите броколи е в микровълнова печка. Този метод на готвене запазва 90% от витамина С, а ако се варят или задушават запазват само 66%, а ако искаме да отслабнем здравословно, най-добре да опазим колкото се може повече от полезните му съставки.

Натурален шоколад

Дори малко количество черен шоколад помага за намаляване на кръвното налягане. Флавоноидите, които се съдържат в шоколада, в действителност, спомагат за намаляването на лошия хорестерол в полза на добрия.

Блокче тъмен шоколад съдържа 53,5 милиграма флавоноиди, а блокче млечен шоколад около 14. Изберете добре кой от двата да консумирате, за една сладка и супер енергична закуска.

Сьомга

Сьомгата е чудесен източник на омега-3. Веществата, които се съдържат в месото на тази риба изглежда водят до по-ниска честота на сърдечно-съдови заболявания, депресия и рак.
Винаги предпочитайте уловена сьомга, отколкото отглеждана такава, тъй като е по-истинска и съответно по-здравословна за вашата диета.

Орехи

Орехите, подобно на сьомгата, са богати на омега-3, вещества, които също ще помогнат значително за намаляване на холестерола.

Орехите са страхотни като закуска или десерт. Един от антиоксидантите, които тази ядка съдържа, е мелатонинът, който помага за регулиране на съня.

Авокадо

Авокадото е един от най-здравословните плодове и е доказано, че успява да намали нивото на холестерола до 22%. Един плод от авокадо съдържа 50% от дневната нужда от фолиева киселина и фибри.

Добавете авокадото го към салата, както освен че ще добие „по-богат” вкус, ще помогне на организма да абсорбира от три до пет пъти повече хранителни вещества.

Консумирайте тези 6 здравословни храни, тъй като имат благоприятно въздействие за организма и здравословното отслабване вече няма да е толкова трудна цел.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий