wordpress themes.

Колкото сте по-слаби, толкова по-евтин билет ?

Любопитно предложение се разглежда от страна на авиокомпаниите и фирмите, занимаващи се с въздушна транспортна дейност.

Заговори се за цена, определена на база теглото на пътника. Редица самолетни компании умуват въвеждане на този критерий при ценообразуването. Новата схема звучи напълно логично, тъй като пътник с тегло над 100 килограма, не е редно да плаща цена, която плаща и пътник, тежащ едва 50 килограма.

Учени от Норвегия след редица тестове и изчисления са достигнали до извода, че цена, определена на база теглото на пътника, се оказва най-изгодната опция на авиопревозвачите. Доказано е, че един килограм по-малко на борда, може да спести повече от 2000 долара годишно.

Ако жена, тежаща 52 килограма, заплаща билет от Лос Анджилис до Чикаго на цена от 250 долара, то младеж, тежащ 86 килограма трябва да заплати 300 долара. Мъж с тегло над 100 килограма трябва да се бръкне с около 500 долара, което в случая е дори два пъти повече от билета на дамата.

Любопитен факт е, че авиокомпания, предлагаща самолетни билети, вече е въвела това ограничение. Става въпрос за превозвача на островната държава Самоа. Пътниците там биват таксувани според собственото си тегло.

Няма нищо странно в тази практика, още повече, че първоначално в авиацията цените са образувани именно така – чрез определяне теглото на пътника.

За момента самолетните компании съставят цените преди всичко в зависимост от разстоянието на полета, натовареността, периода на пътуване и датата на резервация. Вземайки предвид тези, а и други фактори, цените при еднакви условия винаги варират, но почти всички компании правят и примамливи промоции.

Съществуват и върли противници на идеята цената да се определя на база теглото на пасажерите. Редица организации смятат това за дискриминация.

Е, Вие вече четете dieti.eu, което предполага, че целите сваляне на килограмите, така че – не се тревожете. Дори да бъде въведена тази опция, то цените за Вас ще бъдат съвсем нормални.
 

Снимка:pastymuncher.co.uk

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий