wordpress themes.

Диета или хранителен режим

Когато трябва да се избавите от излишните килограми, е добре наистина да се замислите над това да започнете диета. Но тук е важно да знаете, че има и много подводни камъни. Така например много жени сами си определят диетата, тоест без да се консултирате с лекар и след това имат много здравословни проблеми. Често дамите пък решават, че могат да отслабнат, ако просто една седмица не се хранят, а пият само вода. Това не само, че е вредно, но е и много опасно за вашето здраве.

Да, истината че с диета могат да се свалят излишните килограми, но само ако тя е правилна и не вреди на вашето здраве. Освен това, ако сами изберете вашият хранителен режим и не се водите от съветите на специалист, тогава рискувате след края на диетата килограмите ви да се върнат, но двойно. Има жени, които практикуват постоянно гладуване и така рискуват да имат сериозни проблеми с храносмилателната система. Важно е да запомните, че не винаги храненето е причина за излишното тегло. Така например много често причината е неправилния или пък бавен метаболизъм, тоест просто можете да имате проблем с обмяната на веществата. Именно затова трябва да се научите, че преди да се решите на някаква строга диета, трябва да посетите специалист и да се консултирате с него, за да се види къде точно е проблема.

Ако трябва да сме по-точни и да направим разграничаване между понятието диета и хранителен режим, то ще добавим това че първия начин за отслабване е по-стресиращ за тялото. Именно затова ние ви съветваме да заложите на правилния хранителен режим и повярвайте ни резултатите ще са видими след няколко месеца. Да, основния недостатък тук е именно в темпото на сваляне на килограмите, но пък така няма да си навредите на здравето. Помнете и това, че ако рязко свалите над 10 килограма, тогава кожата ви просто ще се отпусне, което няма да е никак приятно, а и ще ви даде някоя друга година отгоре. Едва ли търсите този ефект, защото целта ви все пак е да изглеждате добре.

Как да изберете правилния хранителен режим?

Отговорът е повече е лесен. Просто посетете специалист, който ще ви консултира, изхождайки от проблемите ви. В глобалната мрежа има много авторитетни сайтове на фитнес тематика. Също така, ще се наложи да дадете кръв, като така ще се направи специален анализ на множество различни показатели. След това се включва и диетолога, който ще ви изготви индивидуален хранителен режим, имайки предвид пола, възрастта, състоянието на здравето ви, битовите и климатични особености, националните традиции и кулинарни пристрастия. Общият брой параметри е около 400 и въз основа на тях ще ви се изготви вашия хранителен режим. Винаги под внимание се взема и начина на живот, който водите и дали сте активен или не.

Бъдете уверени, че ако подходите правилно към режима си на хранене, тогава резултатите няма да ви накарат да чакате дълго. Постепенно излишните килограми ще започнат да се стопяват, а вие ще се чувствате по-здрави, бодри и пълни с енергия. Превърнете здравословното хранене в начин на живот!

 

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий