wordpress themes.

Грешки при спазването на диета

Грешки при спазването на диета

Много хора прибързват в жаждата си да намалят теглото си и прибегват до какви ли не методи и тактики, само и само да победят борбата със затлъстяването. Често се случва така, че да не преценяват рисковете и допускат грешки. Именно в тази статия ще Ви разкажем за някой основни грешки при спазването на диета както и начините, чрез които да се преборите, за да няма странични ефекти.

Консумацията на вода – много често от забързаното ежедневие не остава време за …. пиене на вода. Това е грешка. За кафе винаги намираме време, но за вода? Замислете се и бъдете внимателни. Консумирайте минимум литър и половина на ден.

Пропускането на хранения – ако спазвате специфична диета, то е желателно да бъдете дисциплинирани и да изпълнявате възможно най-точно указанията от съответния диетолог. В противен случай ефектът от диетата може да бъде загубен.

Консултиране с диетолог – много често този момент се прескача, и отслабващият търси директен начин за справяне с наднормената телесна маса – списания, приятелски съвети, Интернет.

Е да, но не – желателно е да се консултирате поне веднъж с диетолог, той да Ви замери нивото на кръвната захар, други параметри и едва тогава да започнете своята диета.

Целите – дългосрочни и краткосрочни – винаги могат да доведат до разочарование, затова просто не ги поставяйте, старайте се да подобрите начина на хранене, на водене на живот и подобряване на ежедневието.

Само един тип диета – това определего е голяма грешка. Спазвайте разнообразни диети, не се вторачвайте само в една.

В обобщение ще Ви кажем, че здравословното хранене би помогнало на цялото тяло – мозъчната дейност би била по-добра, сърцето ще Ви „слуша“ повече, рискът от забовялания драстично ще намалее, въобще само плюсове и нито един минус.

Единствено се налага да положите съвсем малки усилия.

Успех и не забраяйте да споделяте своят опит чрез този раздел!

Посетете също: Блог, подобряващ женската красота

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий