wordpress themes.

Каква диета за отслабване да изберем?

kakva dieta d izberemДиети за отслабване, фитнес, даден вид спорт или какво по-точно да изберем когато сме натрупали сериозно количество излишни килограми?

Повечето хора се отнасят със сериозно пренебрежение, когато стане на въпрос за диети за отслабване, тъй като не виждат в тях шанс да се справят с наднорменото си тегло. Истината е, че те помагат. Разбира се, би било далеч по-добре да направим комбинация от дадена диета и интезивни тренировки или някакъв спорт, като по този начин ще постигнете далеч по-впечатляващ и бърз резултат. Но повечето хора в забързаното си и натоварено си ежедневие не могат да си позволят да отделят време за редовни посещения във фитнеса или спортната зала и затова се насочват към най-лесния вариант, а именно диетите за отслабване.

И тук изниква въпроса, към коя точно диета да се насочите, предвид огромния избор, който се предлага напоследък от най-различни източници. Отговор на този въпрос е най-добре да получите от съответното медицинско лице, лекар или диетолог. В противен случай, рискувате да изберете неподходящ за вашия организъм хранителен режим. Колкото и добре да познавате своето тяло, единствено след задълбочени изследвания от специализираните лица, може да ви се даде отговор от какво се нуждае вашето тяло и защо имате проблеми с наднормено тегло. Не забравяйте, че всеки човешки организъм е строго индивидуален и това, че дадена диета за отслабване е помогнала на ваша приятелка не значи, че ще има същия ефект и върху вас.

Ако все пак решите сами да изберете хранителния си режим, чрез който да се борите с излишните килограми, не забравяйте някои важни насоки:

  1. Не гладувайте! Подбирайте такива диети, които не се съсредоточават върху продължителното гладуване. Организма ви се нуждае от множество полезни хранителни вещества, така че не го лишавайте от тях, подлагайки го на изтощителен глад. На всичкото отгоре, продължителното гладуване може да има сериозни негативни последици върху вашия организъм.
  2. По време на диета забравете за консумацията на алкохол и газирани напитки. Вместо това наблегнете сериозно на приема на прясно изцедени плодови сокове, фрешове и минерална вода. Пийте поне по 2.5 литра вода на ден.
  3. Избягвайте консумацията на вредни храни. Изхвърлете от хладилника си полуфабрикатите, замразените храни, мазните меса и други. Наблягайте повече на плодовете и зеленчуците, пилешкото месо и рибата.
  4. Спортувайте! Както отбелязахме в самото начало на статията, усилената физическа активност в комбинацията с добре подбрана диета за отслабване ще доведе до значително по-добри резултати. Ако все пак нямате време да спортувате, то поне се опитайте да се движете повече. Например вървете пеша до работа вместо с кола, разхождайте се сутрин или вечер в парка и въобще, когато е възможно се движете интензивно. Не забравяйте, че застоялия начин на живот предразполага към напълняване.
  5. Не бързайте! Отслабването не е кратък процес, тъй че не губете кураж, ако резултатите не идват толкова бързо, колкото на вас ви се иска. Стриктно спазвайте начертания си план и се придържайте към него. Следете внимателно теглото си, не се отчайвайте и дори и да няма резултат не прибягвайте до гладуване или драстични диети за отслабване.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий