wordpress themes.

Каква програма за отслабване да изберем

При всяка програма за отслабване е важно да се знае, че тренировките за мъже и жени съществено се различават едни от други. Правилният комплексен подход трябва да включва рационално хранене, набор от упражнения, назначени от професионален тренер, и качествена почивка.

Днес тренировките като част от програма за отслабване при мъже и жени стават все по-популярни, като въпреки еднаквите си цели това са напълно различни една от друга програми. В тази връзка, при девойки и юноши се подхожда по алтернативен начин за отслабване, заради физиологичните разлики на организмите в сравнение с по-възрастните индивиди. Важен момент от програмата за отслабване при мъжете и жените е правилното хранене преди и след тренировка.

Мъжкият организъм се запасява с мазнини значително по-бавно от женския, като при това ги изгаря доста по-бързо. Природата е решила така – по принцип животът на мъжа е свързан с тежък физически труд, така че основната функция на натрупването на мазнини е тяхното преобразуване в чиста енергия. Това от своя страна не значи, че по-силният пол трябва да игнорира тренировките като част от своята програма за отслабване.

Мъжете с по-голяма мускулна маса изразходват много по-сериозно количество енергия (в състояние на покой), отколкото мъже със слабо тяло. Това също играе роля при определяне на видовете упражнения като част от тяхната програма за отслабване.

Слабо известен е медицинският факт, че в кръвта на мъжете се поддържа определено ниво анаболни хормони. Поради тази причина при започването на програма за отслабване мастните им клетки много по-добре реагират на повишена енергийна активност. Това означава, че в процеса на същинското отслабване мъжете в много по-голяма степен губят от своите излишни килограми,  а не от мускулната си маса.

В женския и мъжкия организъм по принцип се съдържат еднакво количество мастни клетки. Те обаче се отличават по своите размери и функции – при мъжете клетките са значително по-малки по големина отколкото при жените. Това е свързано със създаването на поколение – природата е дарила жените с по-голям запас от мазнини, тъй като при отглеждане на потомство тялото няма да храни само себе си, а и бъдещата рожба!

Ние, авторите на този материал, предлагаме професионален копирайтинг за твоя бизнес. Ако си заинтересован, посети сайта ни и научи повече за нас.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий