wordpress themes.

Отслабване със суши

Суши за здраве и отслабване
Традиционната японска храна, с наименование суши, притежава богат асортимент.
Реално малцина знаят, че така се нарича самия ориз, а извън Япония под суши се приема и разбира, че това е цялото ястие, което най-често е съставено от мънички хапки от сурова риба, в съчетание с ориз и водорасли. Водораслите се наричат още Нори.

Любопитно е да се каже ,че мазните видове риба, които присъстват в суши, са изключително богати на минерали, полиненаситени киселини омега-3, както и омега-6. Редица диетолози знаят много добре, че благодарение на високото съдържание на калий, йод, фосфор, магнезии и други, то тази храна е много подходяща за хора, спазващи ограничение в храненето.
Полиненаситените мастни киселини предпазват от редица заболявания и неразположения, като сърдечносъдови заболявания, подобряват мозъчната дейност, предпазват от възпалителни процеси, захарен диабет, състояние на депресия и много други.

Водораслите, които са сушени, притежават белтъчини, витамини А, С и В, както и калций, което ги прави много подходящи за подобряване на храносмилането.
Важно е да споменем и за полезните качества на ориза. Консумацията на ориз предпазва от много хронични болести и също така подобрява външния вид на човека.
Оризът е богат на витамини от групата B, които са важни за нервната система, както и за здрави нокти и красива коса.

В обобщение на написаното до тук ще кажем, че суши притежава толкова много вкусови и здравословни качества, че поне веднъж седмично е задължително да го консумирате. Е, по-добре е колкото може по-често, но и веднъж на седмица е достатъчно.

Ако замените мръвките с традиционни рецепти от Японската кухня, то много бързо ще се усетите разликата в човешкото тяло, мисловната дейност и като цяло ще се почувствате позитивни и енергични. Естествено, за да се чувствате във форма е желателно да поддържате своето тяло и своят дух в добра форма и кондиция, например – поне три пъти в седмицата да посещавате фитнес салон, народни танци или друг тип спорт, танци, хоби, чрез което да изразходвате енергия.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий