wordpress themes.

Съвети за контролиране на теглото

Почти всеки човек се опитва да свали килограми, борейки се по всички възможни начини – строги диети, приемайки медикаменти, различни тренировки, много чувство за вина…. Можете да си спестите тежките дни ако се научите на контролирате своето тегло. Когато сте в добра форма и се харесвате, направете всичко възможно да задържите теглото си, дори и да ви коства много, със сигурност ще е по-малко от опитите за отслабване.

1. Не се опитвайте да бъдете перфектни – важи и за мъжете и за жените

Не се сравнявайте с родните или международните звезди и знаменитости. И още нещо – със сигурност сте виждали снимки на знаменитости, направени от папараци, различни са от официалните, нали? И те не са перфектни, използвани са корекции с програми като фотошоп и други, коригиращи и обезобразяващи хората до неузнаваемост.

2. Бъдете внимателни с въглехидратите

Въглехидратите се смилат бавно и затова те са най-големия враг на тънката талия. За да не напълнеете, ограничете въглехидратите или просто преместете въглехидратното хранене преди обяд, когато ще имате нужда от енергия и ще можете да ги изгаряте.

3. Хранете се редовно

Нередовното хранене е сигурен начин да напълнеете, тъй като така огладнявате, имате по-силен апетит и съответно – изяждате по-големи количества наведнъж. Освен това, така научавате тялото си да се запасява с калории за всеки случай.

4. Спортувайте и се движете, водете активен начин на живот

Изкачвайте стълби, ходете пеша на работа, карайте колело през почивните дни… Намирайте си различни поводи да се движите. Това стимулира метаболизма и изгаря допълнително калории. Спортувайте нещо, което да ви бъде приятно и се старайте да не пропускате тренировки.

5. Млечните продукти

Ползвайте нискомасленни продукти.

6. Пийте кафето си без захар

Давате ли си сметка колко захар хапвате дневно? А и толкова продукти днес съдържат надпис „Без захар“, че ние ги приехме като здравословни. Истината е, че изкуствените подсладители съвсем не са полезни.

7. Използвайте подходящи мазнини

Ограничете тлъстите храни и заменете олиото със зехтин.

Трябва да знаете, най-добрият начин за борба с напълняването е предотвратяването, затова започнете още днес своето отслабване.

В обобщение: Следете редовно проект Dieti.eu – ще научавате най-актуалните и нови съвети за справяне с наднорменото тегло, ще Ви накараме да подобрите тонусът си, да заживеете един нов живот, изпълнен с радост, позитивизъм и добро самочувствие.

Pin It
Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Оставить комментарий